Catalunya

Fecha y Hora: 
Mie, 13/12/2017 - 09:00 - 13:30
Lugar de la actividad: 
Aula Ronda. Col.lectiu Ronda. Sant Pere Més Alt 59 bis, Barcelona

Us convidem a aquesta jornada d’intercanvi, debat i reflexió a Barcelona, el proper dimecres 13 de desembre.

La cooperació internacional i les finances ètiques (i per extensió l’economia social i solidària) tenen l’objectiu comú de voler transformar el món que ens envolta. Tot i així, no comparteixen una acció conjunta, si més no de manera conscient i àmplia.

Fecha y Hora: 
Jue, 14/12/2017 - 19:00 - 21:30
Lugar de la actividad: 
Barcelona

L’arribada del Nadal és sinònim de comprar. La societat i la publicitat ens inciten a consumir de manera compulsiva, sense que ens aturem a pensar què hi ha darrere de cada compra.

Cinefòrum amb petit refrigeri on es veurà el documental Decreixement. Hi ha un món present del «desig», del «tenir», del «sempre més», i hi ha un món que ja arriba, en què cada cop més gent es reinventa per adaptar-se als límits de la biosfera i les necessitats reals.

Fecha y Hora: 
Mie, 10/01/2018 - 00:00 - Jue, 07/06/2018 - 00:00
Lugar de la actividad: 
Universidad Autónoma de Barcelona

Presentació

Aquest postgrau sorgeix de la cooperació entre l'àmbit universitari, l'administració local i la societat civil. Amb el suport de: Teler Cooperatiu, Promoció Econòmica de Sabadell, SL /Ajuntament de Sabadell, Federació Cooperatives de Treball de Catalunya, Ateneus Cooperatius /programa Aracoop, Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, Fundació Seira, Fundació Roca i Galès, Xarxa d'Economia Social-XES, Fundació Autònoma Solidària-FAS

Amb la Fira d’Economia Solidària arriba la tercera edició de l’informe “L’estat del mercat social català”, corresponent a l’exercici 2016. Amb la creixent presència i capil·laritat de l’Economia Social i Solidària (ESS) a Catalunya, aquest informe fa una foto fixa per entendre com està aquest moviment avui.

Gràcies a l’anàlisi fet amb aquest informe podem saber la mida mitjana d’una organització d’ESS, l’estat i nombre de xarxes locals i territorials i l’acompliment de criteris socioambientals de les 146 organitzacions que han obtingut el balanç social i les 160 que es van incorporar al Pam a Pam durant el 2016. A la present edició, dediquem la primera part de l’informe a exposar els resultats d’una recerca-acció duta a terme per la comissió d’intercooperació de la XES, per entendre quines són les claus de l’èxit i els principals reptes de les dinàmiques intercooperatives entre organitzacions. Teniu l’informe disponible aquí, i també podeu descarregar-vos el resum executiu. En aquesta infografia podeu consultar els principals resultats.

La iniciativa llega a su décimo aniversario con actuaciones de Txarango, Leo Bassi y una charla de Jordi Évole

Unas 23.000 personas han participado este fin de semana en el festival Esperanzah! de El Prat de Llobregat, según han explicado los organizadores a través de una nota de prensa.

La llamada fiesta de la economía solidaria celebraba este año su décima edición y los responsables de la iniciativa destacan que muchas de las actividades programadas han conseguido llenar.

REAS Red de Redes de Economía Alternativa y Solidaria es una red asociativa de carácter confederal que agrupa en el estado a 14 organizaciones territoriales y 4 sectoriales del ámbito de la economía social y solidaria. Como no podía ser de otra manera, se trata de un espacio horizontal, plural y de convivencia de diversas sensibilidades identitarias, tanto nacionales como socio-políticas.

Xarxa d’Economia Solidària s’adhereix a la vaga general convocada per sindicats i recolzada per entitats i moviments socials, en defensa de la retallada dels drets dels treballadors en motiu de la repressió de les seves llibertats i per denunciar la violència d’estat i la vulneració de drets soferts diumenge 1 d’octubre durant la celebració del referèndum d’autodeterminació.

Davant de la convocatòria del referèndum per la independència del proper 1 d’octubre, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya vol reiterar, un cop més, el seu compromís amb la defensa del dret a decidir dels pobles i manifestar el seu posicionament en favor de totes les llibertats i contra la repressió desplegada per l’estat espanyol.

Cá­ri­tas, la Fun­da­ción Jau­me Ru­bió i Ru­bió y la em­pre­sa de in­ser­ción Tro­ba­lles, han pues­to en mar­cha la tien­da de co­mer­cio jus­to y eco­no­mía so­li­da­ria más gran­de de Llei­da. Con 120 me­tros cua­dra­dos de ex­po­si­ción y si­tua­da en la Ave­ni­da Fle­ming 19, la tien­da ‘Fil per ran­da’, abri­rá sus puer­tas re­no­va­da.

La nueva tienda de la empresa de inserción Troballes ofrecerá productos de co­mer­cio jus­to y eco­no­mía so­li­da­ria como ali­men­tos (café, cho­co­la­te, azú­car), ropa, ju­gue­tes y cos­mé­ti­cos. Esta ini­cia­ti­va per­mi­ti­rá con­tra­tar a una per­so­na como res­pon­sa­ble de la tien­da y con­ta­rá con la par­ti­ci­pa­ción de una vein­te­na de vo­lun­ta­rios.

Artículo redactado por Associació per a Joves Teb - Comunitari en Xarxanet

Setembre és un bon moment per fer canvis en els nostres hàbits. També en els de consum. Menjar aliments de temporada, canviar de companyia telefònica, comprar roba sostenible o intercanviar-la... són alguns petits grans canvis que pots fer.

Passar de la teoria a la pràctica sovint resulta complicat. O això pensem fins que posem fil a l’agulla. Ser conseqüents amb la nostra manera de pensar, també en les petites accions del dia a dia és vital per aconseguir canvis més grans i caminar cap a la justícia global.

Fecha y Hora: 
Vie, 13/10/2017 - 00:00 - Dom, 15/10/2017 - 00:00
Lugar de la actividad: 
Parc Nou - El Prat de Llobregat

Los días 13,14 y 15 de Octubre llega la 9ª edición del Festival Esperanzah!. Un festival diferente, que genera y difunde la cultura, mientras podemos conocer y reflexionar sobre nuevas formas de relacionarnos con nuestro mundo o realizar las cosas de un modo diferente que respete, siempre, a las personas, al medio ambiente y que promueva y provoque un mejor reparto de los recursos/excedentes del mundo.

Un festival que se apoya en la cultura para hablar de acción social, movilización cultural, agitación ambiental, economía social y solidaria, banca ética y todos aquellos temas que son necesarios conocer para llegar a un mundo mejor.

La cohesión vecinal, la identidad de un barrio, el compañerismo, la defensa de los derechos de los obreros y las ventajas sociales y económicas de la autogestión propiciaron el auge de las cooperativas en la Barcelona de finales del siglo XIX y principios del XX, especialmente en la Barceloneta, el PoblenouGràcia y Sants, las zonas con mayor población proletaria décadas después del estallido de la revolución industrial.

Tras la recuperación de la centenaria la Lleialtat Santenca, ahora el Ayuntamiento de Barcelona está a punto de culminar la adquisición de la cooperativa Segle XX, ubicada en un inmueble de la calle de Ginebra, en el barrio marinero, que lleva años abandonado.

La Xarxa d’Economia Solidària i La Ciutat Invisible SCCL han obert ja les inscripcions per a la segona edició del Postgrau d’Economia Social i Solidària – Estudis Europeus. El postgrau, que comença el mes de setembre de 2017 i s’allargarà fins al juliol de 2018, enllaça coneixements teòrics i pràctics sobre l’economia social i solidària catalana, amb una dimensió específicament europea i mediterrània. El postgrau està obert a 20 alumnes, que hauran de realitzar tres mòduls de 150 hores de formació presencial. El preu és de 350 €, i hi ha possibilitat d’obtenir una beca.

Un total de 150 organitzacions han fet enguany el Balanç Social, un 42% més que la campanya anterior. 94 han optat per la versió completa, i 56 han fet la versió bàsica.

En aquesta nova edició de la campanya, hem experimentat un fort creixement en la xifra d’organitzacions que han fet balanç: s’ha passat de 105 a 150, un increment del 42%. Del total, un 37% ha realitzat la modalitat bàsica, i un 63% la modalitat completa. El context d’expansió de l’Economia Social i Solidària juntament amb les seves eines i modalitats de Balanç Social està donant els seus fruits.

En el marco del Palau Robert de Barcelona, el pasado 10 de julio tuvo lugar la presentación pública de la asociación Economía Social Cataluña, entidad constituida el pasado mes de mayo por las cinco organizaciones referentes de las diferentes familias de la economía social catalana: la Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat), la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya (La Confederació), la Federació de Mutualitats de Catalunya (FMC), y la Xarxa d’Economia Solidària (XES).

Ja tenim a punt la memòria d’activitats de la XES d’aquest 2016! La podeu trobar penjada a l’apartat de transparència del web i també podeu consultar-la aquí.

A la memòria hi trobareu tota la informació sobre qui som, què fem i com ens organitzem en comissions de treball. S’hi desglossen tots els projectes i iniciatives que vam endegar l’any passat, com la Xescotada, l’assemblea del 21 de desembre, la I Escola d’Estiu de l’Economia Solidària, que va debatre i reflexionar sobre cap a on ha d’avançar el sector, la 8a campanya de Balanç Social #Ensenyaelcor, la presentació del 2n informe sobre l’estat del mercat social català o la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), que va aplegar 120 entitats i empreses, 190 expositores i més de 21.000 persones visitants. També el fet que el 2016 ha nascut una nova comissió a la XES, la comissió de Facilitació i cures.

Àlvaro Porro, que ha estat col·laborador estret en el comissionat des d'una direcció executiva de Barcelona Activa, pren el relleu

Relleu al capdavant del Comissionat d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona. Jordi Via ha dimitit per raons personals i el seu lloc l’ocuparà Àlvaro Porro, que ha format part de l’equip del comissionat en aquests dos anys. Porro era el director executiu de desenvolupament socioeconòmic de proximitat de Barcelona Activa.

Més d’un centenar de persones van debatre durant tres dies sobre els reptes de futur i les claus per convertir l’Economia Solidària en una eina de transformació social. Ho van fer al Prat de Llobregat, en el marc de la segona edició de l’Escola d’Estiu de l’Economia Solidària, promoguda per la Xarxa d’Economia Solidària i la Fundació Esperanzah.

Xavi Teis es responsable de comunicación en la Cooperativa de Servicios Financieros Éticos y Solidarios, denominada Coop57. En la entrevista Xavi explica con todo detalle el funcionamiento de esta cooperativa, sirviendo como argumento de que sí existe otra forma de gestionar los fondos que tenemos en los bancos.

Vídeo: 
Categorías
Tema: 
Coop57
Categoría temática: 
Banca ética - Finanzas éticas
Territorio: 
Catalunya

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) és una organització formada per més de 300 sòcies. Defensa un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris que funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació. Ver en xes.cat

Vídeo: 
See video
Categorías
Categoría temática: 
Economía Solidaria
Territorio: 
Catalunya

Pie de página

Promueve

Tema & Diseño por Investic con Drupal
Distribuir contenido