04mar

#DiesInnoBA, para acercar la ESS

Buscador de eventos

  • Filtra por temática

  • Filtra por etiqueta (Ctrl+clic)

  • Filtra por tipo de contenido

  • Filtra por tipo de recurso

  • Orden de los resultados

InnoBa, equipamiento de Barcelona Activa, continúa el despliegue de sus actividades para visibilizar prácticas y experiencias relevantes que resulten inspiradoras tanto para la ciudadanía como para otras formas de organización empresarial. Retoma así la programación realizada a lo largo del último trimestre de 2021 con la voluntad de dar respuesta a las necesidades del ecosistema de la ESS centrándose en los retos y las oportunidades de este ámbito, a la vez que difunde la Economía Social y Solidaria. Recogemos el programa de actividades formativas previstas para el mes de marzo, que tendrán lugar entre el 4 y el 17 del mes.

La comunicació no violenta (CNV) es basa en l’empatia i l’escolta com a model de relacions humanes. Aquesta formació pretén presentar alguns principis de la CNV treballant des de la pràctica i l’experiència, donant a conèixer els principis bàsics de la Comunicació No Violenta, i com aquesta metodologia ens ajuda a resoldre conflictes i crear relacions sanes i satisfactòries tant a l’entorn laboral com al personal, però específicament aplicada a la governança d’entitats d’ESS.

Què vol dir ser una organització de l’Economia Feminista? Com es materialitza aquest lideratge? Quins reptes i dificultats trobem per fer-ho? Aquesta taula rodona d’experiències ofereix la possibilitat de conèixer de primera mà el recorregut de diverses organitzacions en el seu camí cap a un lideratge en femení i feminista. Com es porta una organització socioempresarial dins d’aquest paràmetres? Abordarem els elements clau de l’Economia Feminista amb mirada de transformació social i els reptes que aborda, valorant el paper de les dones que lideren organitzacions com a agents de canvi.

Aquest és una activitat de reflexió i debat per a iniciatives del sector enfocat a analitzar els reptes, les realitats i la visió de futur dels sectors d’aquelles organitzacions i projectes dedicats a l’arquitectura i l’urbanisme participatiu, especialment pel que fa als seus reptes a nivell socioempresarial. L’urbanisme, l’arquitectura, l’habitatge, els processos participatius, les comunitats i els barris, juguen un paper cada vegada més central en la ciutat del futur. En aquest context, des d’una perspectiva de l’Economia Social i Solidària, i tenint molt present la perspectiva i visió feminista, cada vegada sorgeixen més projectes dedicats a concebre i repensar l’espai habitable i l’espai comú a les nostres ciutats, adaptant-ho a les noves realitats i nous usos fruit dels canvis socioeconòmics de les últimes dècades, que la pandèmia de la covid-19 ha emfatitzat.