Finanzas Éticas

El Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació s’incorpora com a soci de Fiare

El Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació també ha donat el pas d’unir-se, com a sòcia promotora, a la banca ètica, ciutadana i cooperativa. És la dotzena entitat illenca que participa d’una realitat, ja no projecte, de banca transformadora i que treballa per la justícia social mitjançant el crèdit a activitats que tinguin un impacte […]

14 octubre 2014
Etiquetas:

Buscador de noticias

  • Filtra por temática

  • Filtra por etiqueta (Ctrl+clic)

  • Filtra por tipo de contenido

  • Filtra por tipo de recurso

  • Orden de los resultados

NULL
NULL

El Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació també ha donat el pas d’unir-se, com a sòcia promotora, a la banca ètica, ciutadana i cooperativa. És la dotzena entitat illenca que participa d’una realitat, ja no projecte, de banca transformadora i que treballa per la justícia social mitjançant el crèdit a activitats que tinguin un impacte social i mediambiental positiu.

El Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1993 arran d’una campanya anomenada “Mallorca Solidària, cap al 0’7%” organitzada el 1992 per Justícia i Pau de Mallorca, amb la col·laboració d’algunes ONG, per engrescar les administracions públiques de Mallorca en la solidaritat amb els països més pobres mitjançant la creació d’un Fons de Cooperació.

El 19 d’octubre de 1993 es constituí a Palma de Mallorca el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació amb l’objectiu de coordinar i canalitzar les seves aportacions anuals a la cooperació per al desenvolupament i gestionar aquests recursos a través de projectes de cooperació, de forma eficaç per contribuir a un desenvolupament integral i autosostenible de les persones i comunitats del Sud a qui es dirigeixen aquestes propostes.

El Fons Mallorquí està constituït principalment per institucions públiques de l’àmbit municipal (ajuntaments, mancomunitats, Consell Insular de Mallorca) i l’àmbit autonòmic (Govern de les Illes Balears) que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de cooperació al desenvolupament i de solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

 

Artículos Relacionados

----