NUESTRA ACTIVIDAD
Sector: 
Producción Agrária
Eslogan: 
la Xarxa Verda de Corbera aliments ecològics dels nostres pagesos, directes de l'hort a casa i a preus accesibles
Misión: 

La Xarxa Verda és una associació local integrada per professionals de diferents disciplines. El nostre projecte vol promoure un canvi cap a la sostenibilitat a escala territorial amb criteris de l’economia social i solidària.

Treballem per fer de la vall de Rafamans i els municipis que la componen un espai pròsper on les persones treballin, s’alimentin i es relacionin millor. Volem satisfer al màxim les necessitats del veïnatge i actuem en tres àmbits principals: l’ocupació, l’abastiment alimentari de qualitat i l’energia.

Portem productes saludables i de qualitat d’horts de proximitat amb certificat
ecològic, per donar suport a la producció local responsable i a la professionalització de les persones que hi treballin. Volem fer d’aquest camí un objectiu viable a partir de la confiança i la complicitat guanyades.

Es tracta d’una iniciativa que pretén aglutinar diversos agents del territori en una aliança entre els sectors social, públic i privat per tal d’incidir de manera transversal en tots els àmbits que implica la sostenibilitat: una producció més respectuosa amb el medi ambient, la terra i les persones, un consum més informat i responsable i un model més just de comerç. El nostre objectiu a curt termini és esdevenir una empresa cooperativa per tal de reinvertir els beneficis en l’associació pel projecte social.

Volem consolidar un nou model de consum de qualitat i de temporada basat en la proximitat i el cultiu ecològic per tornar a l’aliment com a font principal de salut.

Paral·lelament, treballem per recuperar de manera sostenible l’activitat agrària i ramadera dels municipis en col·laboració amb el veïnatge, les entitats i les institucions. Així enfortirem el teixit productiu agroecològic i el teixit social de la vall de Rafamans des de criteris de l’economia social i solidària.

Promovem la formació i l’ocupació de les persones a l’atur o amb vocació de fer de pagès, pastor o artesà per facilitar el seu arrelament al territori i per donar l’opció de dur a terme una feina de proximitat, més justa i saludable.

Finalment, volem promoure la gestió més sostenible dels boscos de la vall, combinant ramaderia i extracció de biomassa per mantenir-los més nets i controlar el perill d’incendis forestals.

Com hi arribarem?

Impossible arribar a tant sense la complicitat i la participació del veïnatge i dels agents socials. Aquest és un projecte cooperatiu que cerca recuperar la col·laboració com a camí de creixement i enfortiment del territori. Si voleu ser part d’aquest canvi, poseu-vos en contacte amb nosaltres: tots tenim un lloc a La Xarxa Verda!

Ámbito: 
Local
Dirección y contacto
Persona de contacto: 
Ferran Aguiló García
Correo electrónico: 
ferran.aguilo.g@gmail.com
Dirección: 
C/ Anselm Clavé, 7
Localidad y Código Postal: 
Corbera de Llobregat 08757
Teléfono 1: 
654961257
Imágen
Buenas prácticas