XMESS

31 ajuntaments de Catalunya creen la primera associació municipal per fomentar noves formes de produir i consumir democràtiques, solidàries i sostenibles, amb l’objectiu de fer una transició cap a un model econòmic més resistent als efectes de les grans crisis econòmiques

L’objectiu d’aquesta aliança municipal és impulsar un model socioeconòmic alternatiu transformador que contribueixi a la reducció de les desigualtats socials i territorials i a promoure una economia al servei de les persones i de la jus­tícia social

La Comissió Executiva de la nova associació està formada pels municipis de Barcelona, Santa Margarida i els Monjos, Manlleu, Badalona, Girona, Mataró, Mieres, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet

Barcelona ha acollit l’acte formal de constitució de l’Associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), amb l’adhesió formal de 31 ajuntaments que representen el 44% de la població de Catalunya.

Un total de 48 municipis han votat els Estatuts i el Pla de Treball de l’Associació en una trobada realitzada a la Biblioteca de Singuerlín-Salvador Cabré on s’ha presentat a tots els assistents el projecte moneda local de la ciutat.

A Santa Coloma de Gramenet s’ha culminat el procés de constitució de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) que va néixer a l’octubre de 2015 en la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.

Sota el lema “Ciutat per l’economia plural i transformadora”, el 20 i 21 d’octubre la cita ha permès avançar cap a l’economia plural i transformadora, conèixer les experiències inspiradores de Montreal i París, i aprofundir en la contractació pública responsable.

Vídeo: 
See video
Categorías
Tema: 
Administración pública
XMESS
Categoría temática: 
Economía Solidaria
Territorio: 
Catalunya
Fecha y Hora: 
Jue, 20/10/2016 - 09:00 - Vie, 21/10/2016 - 14:15
Lugar de la actividad: 
Auditori de Barcelona Activa (C/ Llacuna, 162-164) Barcelona

Sota el lema “Ciutat per l’economia plural i transformadora”, la segona Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària se celebrarà a Barcelona els pròxims 20 i 21 d’octubre per avançar cap a l’economia plural i transformadora, conèixer les experiències inspiradores de Montreal i París, i aprofundir en la contractació pública responsable.

La trobada, organitzada pel Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, i Barcelona Activa, vol esdevenir un espai de coneixement, cooperació i intercanvi d’experiències sobre polítiques locals d’economia solidària

El encuentro internacional de municipalismo y economía solidaria se ha celebrado en Barcelona el 22 y 23 de octubre, en los días previos a la feria del sector -la Fira d’Economía Solidària de Catalunya-. El encuentro se ha organizado desde el ayuntamiento y ha servido también para presentar en sociedad el comisionado de Economia Cooperativa, Social y Solidaria, una de las novedades del nuevo gobierno de la capital catalana. 

Al encuentro han asistido unas 200 personas, con representantes de más de treinta municipios, algunos de ellos de fuera de Catalunya, además de gente del sector y del ámbito universitario. Y ha servido para hacer patente el dinamismo de la economía social y solidaria y el interés por parte del nuevo municipalismo surgido de las pasadas elecciones en contribuir a su crecimiento y desarrollo.

Fecha y Hora: 
Jue, 22/10/2015 - 16:00 - Vie, 23/10/2015 - 14:00
Lugar de la actividad: 
Auditorio de Barcelona Activa

VER CONCLUSIONES Y VIDEOS COMPLETOS

El jueves 22 y el viernes 23 de octubre, Barcelona será el escenario del Encuentro Internacional de Economía Solidaria y Municipalismo. Las cooperativas sociales centran este evento, en el que intervendrán ponentes locales e internacionales.

El Encuentro Internacional de Economía Solidaria y Municipalismo tendrá lugar en el auditorio de Barcelona Activa.

El jueves se abordarán 3 temáticas a través de 3 entrevistas.

Pie de página

Promueve

Tema & Diseño por Investic con Drupal
Distribuir contenido