Illes Balears

A les Illes Balears existeixen iniciatives d'economia social i solidària i inserció social que ofereixen productes i serveis amb valors afegits socials, ecològics i ètics per donar resposta al seu objecte social. Ens referim a cooperatives i altres empreses d'economia social, iniciatives de producció agrària ecològica i amb criteris de sostenibilitat ambiental, iniciatives d'economia solidària, inserció social i comerç just, xarxes de consum responsable, iniciatives de desenvolupament local...

A la vegada, una part de la ciutadania i administracions públiques, a través d'actuacions de Compra Pública Ètica, té predisposició a participar d'una forma més activa en el suport a aquesta economia i a desenvolupar pautes de consum més responsable ambientalment i socialment.

Xarxa de botigues de comerç just de les Illes Balears

Nota de premsa

Les botigues de comerç just i la Direcció General de Cooperació enceten una campanya per fomentar el consum responsable aquest Nadal

Es duran a terme una quinzena d’activitats a les Balears al llarg del mes de desembre

JORNADA

LA RESERVA DE MERCAT: UNA EINA D’INSERCIÓ

13 d’octubre de 2017 - 9.30 h a 14 h

Lloc: PATI DE LA MISERICÒRDIA. Sala multiusos 1r pis.

(Plaça Hospital, 4. Palma)

Mercado Social Islas Baleares, iniciativa surgida para articular una red de producción y consumo basada en criterios de consumo responsable, organizó en 2015 y 2016 la I e II Feria del Mercado Social de Mallorca, en el patio de la Misericordia de Palma. A estas ferias participaron unos 40 expositores, con un amplio abanico de productos y servicios con valores democráticos, ecológicos y solidarios, y unas 3000 personas como público.

De cara a 2017, en función de la valoración realizada tanto por parte de la organización como de las iniciativas participantes, se introducirán algunos cambios en fin consolidar este acontecimiento que todo y su corta trayectoria, ya empieza a ser un hito imprescindible en el calendario de la economía social y solidaria a nuestra tierra.

Les entitats del Grup de Comerç Just de les Illes Balears fan una crida a la participació als actes del Dia Mundial del Comerç Just

Junts farem que els peixos petits es mengin el gros!

Al món, un 1% de la població mundial posseeix més de la meitat de la riquesa global, mentre el 80% de la població amb prou feines assoleix el 6%. Les regles internacionals de comerç  alimenten aquestes desigualtats i són una de les principals causes de pobresa als països del Sud. El comerç just lluita contra aquesta injustícia i desigualtat social i demà fa una crida a la ciutadania a rebel·lar-se contra aquest sistema, en el Dia Mundial del Comerç Just.

Cáritas Diocesana de Menorca afianza su firme compromiso con la Economía Solidaria, objetivo por el que prima el respeto al planeta y sus recursos; así pues la entidad desde estos días recibe suministro eléctrico en todas sus sedes y en las de sus proyectos sociales, a través del proveedor de energía 100% renovable: Som Energía Menorca.

Som Energía es parte fundamental de la economía social, la cooperativa provee el consumo de energía verde procedente de fuentes renovables y lo hace sin ánimo de lucro, reinvirtiendo sus beneficios en proyectos energéticos locales. La entidad trabaja desde el compromiso con la sostenibilidad energética y social promoviendo un cambio de modelo energético.

PRESENTACIÓ MEMÒRIA D’ACTIVITATS DE LES 2 ÚNIQUES EMPRESES D’INSERCIÓ DE BALEARS: DEIXALLES SERVEIS AMBIENTALS A MALLORCA I TRACTAMENT INTEGRAL DE RESIDUS VOLUMINOSOS DE MENORCA SLU

 Avui hem presentat les memòries de les dues úniques empreses d’inserció de Balears, societats mercantils o societats cooperatives legalment constituïdes, que tenen com a finalitat primordial la integració sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social, proporcionant-los un treball remunerat, la formació i l’acompanyament necessaris per a facilitar el seu accés al món laboral ordinari.

Por Carmen Buades para Ara Balears

REAS presenta la memòria del 2016 i celebra l'aprovació de mesures com les clàusules socials a la contractació pública

"S'han fet avanços significatius i concrets i la nostra tasca de formigueta ha contribuït a fer que sigui possible". Jordi López és portaveu i secretari tècnic de REAS Balears (la xarxa d'economia alternativa i solidària) i, durant la presentació aquest dilluns de la memòria del 2016 de l'entitat, ha celebrat que en els darrers anys s'hagi produït una "consolidació de projectes" basats en els principis de l'economia solidària.

Un any més vos presentam la memòria anual de la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REAS Balears), amb la que volem informar de les activitats desenvolupades en 2016 i donar resposta al nostre compromís de transparència i de rendiment de comptes davant la societat.

Les entitats del Grup de Comerç Just de les Illes Balears organitzen distints actes i el sorteig de 45 paneres de productes de comerç just per fomentar el consum responsable i el comerç just.

Les nostres compres nadalenques, i les de tot l'any, repercuteixen directament sobre la vida de milions de persones. Molts dels productes que consumim habitualment han estat produïts lluny d'aquí, a països d'Àsia, Àfrica i Amèrica llatina, on els treballadors reben sous molt baixos i no tenen drets laborals. Els països del Nord marquen les regles del joc (màxim benefici, a qualsevol preu) a costa d'empobrir cada vegada més els productors del Sud i de malmetre el medi ambient.

Con motivo de sus 30 años de vida, la Fundación Deixalles ha celebrado una jornada festiva en sus instalaciones de Deixalles Palma en Mallorca.

Unas 360 personas vinculadas a Deixalles (trabajadores y trabajadoras de todas sus delegaciones y proyectos, usuarios/as, voluntarios/as, invitados e invitadas especiales...) se reunieron en las instalaciones de Deixalles Palma donde realizaron una serie de actividades con motivo de la celebración.

La Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears, en sessió de dia 26 de maig de 2016, procedí a debatre el text de la Proposició no de llei relativa a empreses d'inserció, i quedà aprovada, per unanimitat, la següent:

RESOLUCIÓ

El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a elaborar un programa públic, conjuntament amb la resta d’administracions, la finalitat del qual sigui la promoció de les empreses d'inserció, que doni suport a la creació i al manteniment d’aquestes, per tal de facilitar la inserció sociolaboral dels col.lectius que, de manera estructural o conjuntural, presenten especials dificultats per a l'accés i la permanència en l'ocupació.

Los contratos públicos serán más sociales. Al menos en Artà, ayuntamiento que en el pleno de esta semana aprobó por unanimidad incluir criterios tendentes a la integración y la sostenibilidad, a la hora de ponderar a una u otra empresa en sus futuros contratos. O dicho de otra forma, posibilitar que esa contratación pueda ser "una herramienta jurídica al servicio de los poderes públicos para cumplir con sus fines y valores fundamentales de cohesión social, redistribución de la riqueza, igualdad y justicia", explica Arternativa per Artà, el grupo dentro del equipo de gobierno que se encarga de los Servicios Sociales y Medio Ambiente.

El Consell de l’Economia Social i el Cooperativisme de les Illes Balears es va reunir ahir per primera vegada en més de quatre anys per reprendre el diàleg i el treball conjunt entre institucions i empreses de caire social, que havia quedat en suspens durant la darrera legislatura. La presidenta Francina Armengol ha destacat que amb la reunió d’ahir, celebrada al Consolat de Mar, “es torna a la normalitat que mai s’hauria d’haver perdut”, i “es recupera el diàleg d’un espai que permet fer polítiques conjuntes” adreçades al foment de l’economia social.

Les empreses d’inserció són societats mercantils o societats cooperatives legalment constituïdes, que tenen com a finalitat primordial la integració sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social, proporcionant-los un treball remunerat, la formació i l’acompanyament necessaris per a facilitar el seu accés al món laboral ordinari.

Acord del Consell de Govern de 29 d'abril de 2016 pel qual s'estableixen directrius per a la inclusió de clàusules de caràcter social en la contractació de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el seu sector públic instrumental

________

Teniu en les vostres mans un any més la memòria anual de la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REAS Balears) corresponent a l'exercici 2015, amb la que volem informar de les activitats desenvolupades i donar resposta al nostre compromís de transparència i de rendiment de comptes davant la societat.

REAS Balears va començar l'any amb 9 entitats associades, i al llarg de 2015 dues noves entitats s'han incorporat com a socis: Slow Food Illes Balears i l'empresa d'inserció Deixalles Serveis Ambientals. En conjunt en 2015 les entitats sòcies, tot i que algunes d’elles han patit la crisis i no han tingut activitat econòmica, han proporcionat 682 llocs de feina i el seu moviment econòmic ha estat de 21.001.287 €.

Por Yolanda Tarramera

REAS Balears presenta la memòria anual del 2015 amb un resultat 'òptim', però crida l'atenció de les autoritats perquè fomentin més empreses d'inserció laboral. A curt termini es tornarà a posar en marxa el Consell de l'Economia Social i del Cooperativisme

Algunes coses estan canviant en la societat i l'economia balears. Tot i que encara no es pot parlar d'una gran creixement, l'economia i el consum social i solidari comencen a consolidar-se a les Illes com a alternativa a l'actual i "insostenible" model econòmic. Ho proven dues dades importants:

Fecha y Hora: 
Vie, 18/03/2016 - 12:00 - 14:30
Lugar de la actividad: 
Saló d'Actes del Consell de Mallorca del c/ General Riera, 111, de Palma

La Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REAS Balears) organitza una trobada sobre municipalisme i economia social i solidària que tendrà lloc el divendres 18 de març de 12 a 14.30 hores al Saló d'Actes del Consell de Mallorca del c/ General Riera, 111, de Palma.

Aquesta activitat s'organitza en el marc de la II Fira del Mercat Social de Mallorca que tendrà lloc al Pati de la Misericòrdia de Palma els dies 19 i 20 de març.

La Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REAS Balears) organitza una trobada sobre municipalisme i economia social i solidària que tendrà lloc el divendres 18 de març de 12 a 14.30 hores al Saló d'Actes del Consell de Mallorca del c/ General Riera, 111, de Palma.

Aquesta activitat s'organitza en el marc de la II Fira del Mercat Social de Mallorca que tendrà lloc al Pati de la Misericòrdia de Palma els dies 19 i 20 de març.

Pie de página

Promueve

Tema & Diseño por Investic con Drupal
Distribuir contenido