Illes Balears

PRESENTACIÓ MEMÒRIA D’ACTIVITATS DE LES 2 ÚNIQUES EMPRESES D’INSERCIÓ DE BALEARS: DEIXALLES SERVEIS AMBIENTALS A MALLORCA I TRACTAMENT INTEGRAL DE RESIDUS VOLUMINOSOS DE MENORCA SLU

 Avui hem presentat les memòries de les dues úniques empreses d’inserció de Balears, societats mercantils o societats cooperatives legalment constituïdes, que tenen com a finalitat primordial la integració sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social, proporcionant-los un treball remunerat, la formació i l’acompanyament necessaris per a facilitar el seu accés al món laboral ordinari.

Por Carmen Buades para Ara Balears

REAS presenta la memòria del 2016 i celebra l'aprovació de mesures com les clàusules socials a la contractació pública

"S'han fet avanços significatius i concrets i la nostra tasca de formigueta ha contribuït a fer que sigui possible". Jordi López és portaveu i secretari tècnic de REAS Balears (la xarxa d'economia alternativa i solidària) i, durant la presentació aquest dilluns de la memòria del 2016 de l'entitat, ha celebrat que en els darrers anys s'hagi produït una "consolidació de projectes" basats en els principis de l'economia solidària.

Un any més vos presentam la memòria anual de la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REAS Balears), amb la que volem informar de les activitats desenvolupades en 2016 i donar resposta al nostre compromís de transparència i de rendiment de comptes davant la societat.

Les entitats del Grup de Comerç Just de les Illes Balears organitzen distints actes i el sorteig de 45 paneres de productes de comerç just per fomentar el consum responsable i el comerç just.

Les nostres compres nadalenques, i les de tot l'any, repercuteixen directament sobre la vida de milions de persones. Molts dels productes que consumim habitualment han estat produïts lluny d'aquí, a països d'Àsia, Àfrica i Amèrica llatina, on els treballadors reben sous molt baixos i no tenen drets laborals. Els països del Nord marquen les regles del joc (màxim benefici, a qualsevol preu) a costa d'empobrir cada vegada més els productors del Sud i de malmetre el medi ambient.

Con motivo de sus 30 años de vida, la Fundación Deixalles ha celebrado una jornada festiva en sus instalaciones de Deixalles Palma en Mallorca.

Unas 360 personas vinculadas a Deixalles (trabajadores y trabajadoras de todas sus delegaciones y proyectos, usuarios/as, voluntarios/as, invitados e invitadas especiales...) se reunieron en las instalaciones de Deixalles Palma donde realizaron una serie de actividades con motivo de la celebración.

La Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears, en sessió de dia 26 de maig de 2016, procedí a debatre el text de la Proposició no de llei relativa a empreses d'inserció, i quedà aprovada, per unanimitat, la següent:

RESOLUCIÓ

El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a elaborar un programa públic, conjuntament amb la resta d’administracions, la finalitat del qual sigui la promoció de les empreses d'inserció, que doni suport a la creació i al manteniment d’aquestes, per tal de facilitar la inserció sociolaboral dels col.lectius que, de manera estructural o conjuntural, presenten especials dificultats per a l'accés i la permanència en l'ocupació.

Los contratos públicos serán más sociales. Al menos en Artà, ayuntamiento que en el pleno de esta semana aprobó por unanimidad incluir criterios tendentes a la integración y la sostenibilidad, a la hora de ponderar a una u otra empresa en sus futuros contratos. O dicho de otra forma, posibilitar que esa contratación pueda ser "una herramienta jurídica al servicio de los poderes públicos para cumplir con sus fines y valores fundamentales de cohesión social, redistribución de la riqueza, igualdad y justicia", explica Arternativa per Artà, el grupo dentro del equipo de gobierno que se encarga de los Servicios Sociales y Medio Ambiente.

El Consell de l’Economia Social i el Cooperativisme de les Illes Balears es va reunir ahir per primera vegada en més de quatre anys per reprendre el diàleg i el treball conjunt entre institucions i empreses de caire social, que havia quedat en suspens durant la darrera legislatura. La presidenta Francina Armengol ha destacat que amb la reunió d’ahir, celebrada al Consolat de Mar, “es torna a la normalitat que mai s’hauria d’haver perdut”, i “es recupera el diàleg d’un espai que permet fer polítiques conjuntes” adreçades al foment de l’economia social.

Les empreses d’inserció són societats mercantils o societats cooperatives legalment constituïdes, que tenen com a finalitat primordial la integració sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social, proporcionant-los un treball remunerat, la formació i l’acompanyament necessaris per a facilitar el seu accés al món laboral ordinari.

Acord del Consell de Govern de 29 d'abril de 2016 pel qual s'estableixen directrius per a la inclusió de clàusules de caràcter social en la contractació de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el seu sector públic instrumental

________

Teniu en les vostres mans un any més la memòria anual de la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REAS Balears) corresponent a l'exercici 2015, amb la que volem informar de les activitats desenvolupades i donar resposta al nostre compromís de transparència i de rendiment de comptes davant la societat.

REAS Balears va començar l'any amb 9 entitats associades, i al llarg de 2015 dues noves entitats s'han incorporat com a socis: Slow Food Illes Balears i l'empresa d'inserció Deixalles Serveis Ambientals. En conjunt en 2015 les entitats sòcies, tot i que algunes d’elles han patit la crisis i no han tingut activitat econòmica, han proporcionat 682 llocs de feina i el seu moviment econòmic ha estat de 21.001.287 €.

Por Yolanda Tarramera

REAS Balears presenta la memòria anual del 2015 amb un resultat 'òptim', però crida l'atenció de les autoritats perquè fomentin més empreses d'inserció laboral. A curt termini es tornarà a posar en marxa el Consell de l'Economia Social i del Cooperativisme

Algunes coses estan canviant en la societat i l'economia balears. Tot i que encara no es pot parlar d'una gran creixement, l'economia i el consum social i solidari comencen a consolidar-se a les Illes com a alternativa a l'actual i "insostenible" model econòmic. Ho proven dues dades importants:

Fecha y Hora: 
Vie, 18/03/2016 - 12:00 - 14:30
Lugar de la actividad: 
Saló d'Actes del Consell de Mallorca del c/ General Riera, 111, de Palma

La Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REAS Balears) organitza una trobada sobre municipalisme i economia social i solidària que tendrà lloc el divendres 18 de març de 12 a 14.30 hores al Saló d'Actes del Consell de Mallorca del c/ General Riera, 111, de Palma.

Aquesta activitat s'organitza en el marc de la II Fira del Mercat Social de Mallorca que tendrà lloc al Pati de la Misericòrdia de Palma els dies 19 i 20 de març.

La Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REAS Balears) organitza una trobada sobre municipalisme i economia social i solidària que tendrà lloc el divendres 18 de març de 12 a 14.30 hores al Saló d'Actes del Consell de Mallorca del c/ General Riera, 111, de Palma.

Aquesta activitat s'organitza en el marc de la II Fira del Mercat Social de Mallorca que tendrà lloc al Pati de la Misericòrdia de Palma els dies 19 i 20 de març.

Fecha y Hora: 
Sab, 19/03/2016 - 00:00 - Dom, 20/03/2016 - 00:00
Lugar de la actividad: 
Centre de Cultura La Misericòrdia de Palma

Després de l'èxit de la I Fira del Mercat Social de Mallorca que va tenir lloc els dies 22 i 23 de març de 2015 al Centre de Cultura La Misericòrdia de Palma, amb la presència de 36 expositors i l'assistència d'unes 3.000 persones de públic, enguany celebrarem la II edició de la Fira, també al Pati de la Misericòrdia, el cap de setmana del 19 i 20 de març.

La Fira del Mercat Social és un projecte promogut per l’associació Mercat Social Illes Balears que té per objectius:

Acuerdo del Consejo de Gobierno de 18 de diciembre de 2015 por el que se aprueba fijar el porcentaje mínimo del 3 % de reserva del derecho a participar en los procedimientos de adjudicación de determinados contratos a los centros especiales de empleo, a las empresas de inserción y a los programas de empleo protegido

Tercer Sector Social Illes Balears és una associació constituïda legalment en 2010, tot i que les seves entitats ja venien col·laborant en xarxa des de 2008.

La seva missió és aglutinar, amb el consens més ample possible, les xarxes d’acció social de les Illes Balears per tal de representar i reivindicar, amb més força, les mancances socials no cobertes de molts de ciutadans i ciutadanes d’aquesta comunitat. I per això és fonamental consolidar les xarxes i les entitats que representen i aconseguir el reconeixement dels sectors econòmics, de les administracions públiques i de la societat balear.

La fundación sin ánimo de lucro desarrolla un proyecto para potenciar el comercio justo y sensibilizar a trabajadores, vountarios y ciudadanos. En sus tiendas, como la de la calle Blanquerna, se venden productos de comercio justo.

[Belén Jaume, Palma] La Fundación Deixalles está desarrollando el proyecto 'Hacemos visible el consumo responsable'. La entidad ha iniciado esta campaña en el marco de las convocatorias de sensibilización de la dirección general de Cooperación del Govern, que ofrece una ayuda a las asociaciones que fomenten el desarrollo y colaboración con países subdesarrollados.

Presentat el programa d'activitats i la relació d'expositors de la I Fira del Mercat Social de Mallorca

Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa el programa d'activitats i la relació d'expositors de la I Fira del Mercat Social de Mallorca que tendrà lloc aquest cap de setmana (dies 21 i 22 de març) al Pati de la Misericòrdia de Palma, organitzada per l'associació Mercat Social Illes Balears.

Notícia en castellano, en catalán más abajo)

Periódico Diagonal y la asociación Mercado Social Illes Balears han llegado a un acuerdo de patrocinio para la I Fira del Mercat Social de Mallorca.

Mediante este acuerdo, Periódico Diagonal dará difusión a la feria y a la campaña de crowfunding a través de Goteo para financiarla, mediante la inserción de publicidad de forma gratuita tanto en el periódico en papel como en su versión web www.diagonalperiodico.net

Pie de página

Promueve

Tema & Diseño por Investic con Drupal
Distribuir contenido