Tercer sector social

Tercer Sector Social Illes Balears és una associació constituïda legalment en 2010, tot i que les seves entitats ja venien col·laborant en xarxa des de 2008.

La seva missió és aglutinar, amb el consens més ample possible, les xarxes d’acció social de les Illes Balears per tal de representar i reivindicar, amb més força, les mancances socials no cobertes de molts de ciutadans i ciutadanes d’aquesta comunitat. I per això és fonamental consolidar les xarxes i les entitats que representen i aconseguir el reconeixement dels sectors econòmics, de les administracions públiques i de la societat balear.

Fecha y Hora: 
Vie, 11/12/2015 - 09:00 - 13:30
Lugar de la actividad: 
BBK Aretoa, Gran Vïa 19-21 (Bilbo)

Azken urteetan, Euskadiko Hirugarren Sektore Soziala berregituraketa eta autokontzientzia handiagoko etapan sartu da, eta gero eta handiagoak dira sarean lan egiteko ekimenak, baita sektorea indartzeko eta erakundeen ekarpen soziala aitortzeko sortzen joan diren topaketa-espazioak ere.

Fecha y Hora: 
Vie, 11/12/2015 - 09:00 - 13:30
Lugar de la actividad: 
Sala BBK , Gran Vía 19-21 Bilbao

En los últimos años, el Tercer Sector Social en Euskadi ha entrado en una etapa de mayor autoconciencia y estructuración, siendo cada vez mayores las iniciativas de trabajo en red y los espacios de encuentro que se han ido creando para el fortalecimiento del sector y el reconocimiento de la contribución social de las organizaciones.

Decálogo de propuestas por una Europa más social, elaboradas por Tercer Sector Social Illes Balears con motivo de las elecciones al Parlamento Europeo de 25 de mayo de 2014.

Decàleg de propostes per una Europa més social, elaborades per Tercer Sector Social Illes Balears amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu de 25 de maig de 2014.

 

El pasado marzo se presentó oficialmente la Mesa de Diálogo Civil, en la que participan, junto al Departamento de Empleo y Asuntos Sociales del Gobierno Vasco, representantes de las principales redes y federaciones del tercer sector de acción social que trabajan en Euskadi (entre ellas, REAS Euskadi).

Avui dia 8 de novembre, usuaris, famílies, treballadors i treballadores, en representació de les 90 entitats que conformen el Tercer Sector Social de les Illes Balears i el CERMI, a través de xarxes i federacions, ens hem concentrat en silenci davant les portes del Parlament per tal de manifestar la nostra preocupació per la situació crítica que estam vivint i pels efectes que aquesta pugui tenir sobre l'atenció als col.lectius vulnerables.

Per una banda, les administracions públiques de les Illes Balears tenen en conjunt un deute amb les organitzacions del Tercer Sector Social de 24 milions d'euros. Per altra, existeixen serveis que s'estan prestant des de principi d'any sense que a hores d'ara tinguin garantit el seu finançament, per un import de 2 milions d'euros. També ens preocupa les possibles retallades en els pressupostos de les administracions per a 2012 que puguin suposar una amenaça per a l'atenció a col·lectius vulnerables.

Aquesta situació insostenible està provocant ja el tancament de serveis i que moltes entitats es trobin en processos de regulació de plantilles.

Article "El Tercer Sector Social davant el repte de la cohesió social" de Jordi López, co-portaveu de Tercer Sector Social Illes Balears, publicat a "Espai d'opinions" núm. 84, d'octubre de 2011, de la Fundació GADESO.

Versió web: http://www.gadeso.org/sesiones/gadeso/web/opinion/90_ca.pdf

42 propostes per a la legislatura 2011-2015, recull les propostes del Tercer Sector Social - Illes Balears de cara a la properes eleccions autonòmiques i locals de maig de 2011.

El Tercer Sector Social - Illes Balears, constituït en 2010, té com a objectiu fonamental aglutinar, amb el consens més ample possible, les xarxes del tercer sector social de les Illes Balears, per tal de millorar el benestar de les persones amb necessitats socials no cobertes. I per això és fonamental consolidar les xarxes i les entitats que representen i aconseguir el reconeixement dels sectors econòmics, de les administracions públiques i de la societat balear.

Pie de página

Promueve

Tema & Diseño por Investic con Drupal
Distribuir contenido