Noticias de REAS Balears

PRESENTACIÓ MEMÒRIA D’ACTIVITATS DE LES 2 ÚNIQUES EMPRESES D’INSERCIÓ DE BALEARS: DEIXALLES SERVEIS AMBIENTALS A MALLORCA I TRACTAMENT INTEGRAL DE RESIDUS VOLUMINOSOS DE MENORCA SLU

 Avui hem presentat les memòries de les dues úniques empreses d’inserció de Balears, societats mercantils o societats cooperatives legalment constituïdes, que tenen com a finalitat primordial la integració sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social, proporcionant-los un treball remunerat, la formació i l’acompanyament necessaris per a facilitar el seu accés al món laboral ordinari.

Por Carmen Buades para Ara Balears

REAS presenta la memòria del 2016 i celebra l'aprovació de mesures com les clàusules socials a la contractació pública

"S'han fet avanços significatius i concrets i la nostra tasca de formigueta ha contribuït a fer que sigui possible". Jordi López és portaveu i secretari tècnic de REAS Balears (la xarxa d'economia alternativa i solidària) i, durant la presentació aquest dilluns de la memòria del 2016 de l'entitat, ha celebrat que en els darrers anys s'hagi produït una "consolidació de projectes" basats en els principis de l'economia solidària.

Les entitats del Grup de Comerç Just de les Illes Balears organitzen distints actes i el sorteig de 45 paneres de productes de comerç just per fomentar el consum responsable i el comerç just.

Les nostres compres nadalenques, i les de tot l'any, repercuteixen directament sobre la vida de milions de persones. Molts dels productes que consumim habitualment han estat produïts lluny d'aquí, a països d'Àsia, Àfrica i Amèrica llatina, on els treballadors reben sous molt baixos i no tenen drets laborals. Els països del Nord marquen les regles del joc (màxim benefici, a qualsevol preu) a costa d'empobrir cada vegada més els productors del Sud i de malmetre el medi ambient.

Con motivo de sus 30 años de vida, la Fundación Deixalles ha celebrado una jornada festiva en sus instalaciones de Deixalles Palma en Mallorca.

Unas 360 personas vinculadas a Deixalles (trabajadores y trabajadoras de todas sus delegaciones y proyectos, usuarios/as, voluntarios/as, invitados e invitadas especiales...) se reunieron en las instalaciones de Deixalles Palma donde realizaron una serie de actividades con motivo de la celebración.

La Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears, en sessió de dia 26 de maig de 2016, procedí a debatre el text de la Proposició no de llei relativa a empreses d'inserció, i quedà aprovada, per unanimitat, la següent:

RESOLUCIÓ

El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a elaborar un programa públic, conjuntament amb la resta d’administracions, la finalitat del qual sigui la promoció de les empreses d'inserció, que doni suport a la creació i al manteniment d’aquestes, per tal de facilitar la inserció sociolaboral dels col.lectius que, de manera estructural o conjuntural, presenten especials dificultats per a l'accés i la permanència en l'ocupació.

Los contratos públicos serán más sociales. Al menos en Artà, ayuntamiento que en el pleno de esta semana aprobó por unanimidad incluir criterios tendentes a la integración y la sostenibilidad, a la hora de ponderar a una u otra empresa en sus futuros contratos. O dicho de otra forma, posibilitar que esa contratación pueda ser "una herramienta jurídica al servicio de los poderes públicos para cumplir con sus fines y valores fundamentales de cohesión social, redistribución de la riqueza, igualdad y justicia", explica Arternativa per Artà, el grupo dentro del equipo de gobierno que se encarga de los Servicios Sociales y Medio Ambiente.

El Consell de l’Economia Social i el Cooperativisme de les Illes Balears es va reunir ahir per primera vegada en més de quatre anys per reprendre el diàleg i el treball conjunt entre institucions i empreses de caire social, que havia quedat en suspens durant la darrera legislatura. La presidenta Francina Armengol ha destacat que amb la reunió d’ahir, celebrada al Consolat de Mar, “es torna a la normalitat que mai s’hauria d’haver perdut”, i “es recupera el diàleg d’un espai que permet fer polítiques conjuntes” adreçades al foment de l’economia social.

Les empreses d’inserció són societats mercantils o societats cooperatives legalment constituïdes, que tenen com a finalitat primordial la integració sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social, proporcionant-los un treball remunerat, la formació i l’acompanyament necessaris per a facilitar el seu accés al món laboral ordinari.

Dematinet arribam al pati de La Misericòrdia. Les 42 paradetes de la Segona Fira del Mercat Social de Mallorca ja estan a punt, amb els seus responsables, per rebre els visitants. Aprofitant els primers moments de tranquil·litat, en Carlos Askunze aprofita per fer la volta i pegar una ullada a les distintes entitats.

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la relació d’expositors i el programa d’activitats de la II Fira del Mercat Social de Mallorca que tendrà lloc aquest cap de setmana al Pati de la Misericòrdia de Palma.

Quant als expositors, n’hi haurà un total de 42, superant els 36 de la I fira. Els diferents expositors representen un ampli ventall de propostes de consum responsable: agricultura ecològica i altres productes i serveis amb criteris de sostenibilitat ambiental, comerç just, inserció social i de persones amb discapacitats, ONGs, reutilització, cooperativisme, educació i cultura, banca ètica i altres serveis amb criteris alternatius: energia, comunicacions...

Pie de página

Promueve

Tema & Diseño por Investic con Drupal