Lugar de la noticia: 
Barcelona

En aquesta nova edició de la campanya de Balanç Social, un total de 105 organitzacions l'han fet. Això suposa un creixement del 45% respecte l'edició anterior, en què el van fer 72. Del total, el 70% han fet la modalitat completa, i només el 30% la versió bàsica de Balanç Social. L'expansió de l'Economia Social i Solidària i del mercat social català es fa palesa amb aquestes xifres.

En aquesta nova edició de la campanya de Balanç Social, que comptava amb un període reduït per a fer-lo, hi ha hagut un creixement sense precedents en la xifra d’organitzacions que l’han fet: s’ha passat de 72 a 105. El context d’expansió de l’Economia Social i Solidària (ESS), juntament amb les noves eines i modalitats de Balanç Social, estant donant els seus fruits.

En aquesta edició del Balanç Social hem posat en marxa la modalitat bàsica, pensant sobretot en organitzacions petites o amb determinades característiques que feien que la modalitat completa no fos del tot adient per la seva activitat o situació. La idea ha funcionat prou bé, i hi ha hagut 32 organitzacions que l’han fet. Les 73 restants han optat per fer la modalitat completa , de les quals una quarantena estan en procés d’obtenir el segell.

Com a novetat també d’aquest any, totes les organitzacions que han fet balanç, apareixen al catàleg de mercat social de la XES, ampliant el ventall de productes i serveis que es poden consumir en l’àmbit de l’ESS. Durant les properes setmanes i fins a la Fira d’Economia Solidària, a partir del treball conjunt de diferents comissions de treball, elaborarem l’informe de L'estat del mercat social català, on n’analitzarem els estàndards a partir dels indicadors agregats de Balanç Social i Pam a Pam, i on també posarem al dia l’estat dels diferents processos d’articulació sectorial i territorial.

Les organitzacions que no hàgiu arribat a temps de fer el Balanç Social però encara voleu aparèixer al catàleg, encara el podeu fer, però ja no podreu aparèixer a l’informe de l’estat del mercat social català.

Más información: mercatsocial.xes.cat