Fecha y Hora: 
Mie, 13/12/2017 - 09:00 - 13:30

Lugar de la actividad: 
Aula Ronda. Col.lectiu Ronda. Sant Pere Més Alt 59 bis, Barcelona

Us convidem a aquesta jornada d’intercanvi, debat i reflexió a Barcelona, el proper dimecres 13 de desembre.

La cooperació internacional i les finances ètiques (i per extensió l’economia social i solidària) tenen l’objectiu comú de voler transformar el món que ens envolta. Tot i així, no comparteixen una acció conjunta, si més no de manera conscient i àmplia.

Existeix una necessitat d’articulació entre els actors que a Catalunya treballen per facilitar la transició cap a un societat globalment més justa, com ara a través de programes d’apoderament socioeconòmic de les dones o a processos de presa de decisions econòmiques, socials i polítiques que siguin transformadors i que ens encaminin cap a un model econòmic que situï en el centre les persones i el planeta.

Per una banda, sembla evident que aquesta aliança entre sectors podria facilitar la col·laboració en projectes de cooperació i campanyes de denúncia, introduint les potencialitat i l’experiència de l’economia solidària en les intervencions als països empobrits (cooperativisme, ocupació, apoderament socioeconòmic de les dones, economia sostenible, etc.) així com donant més profunditat a l’escrutini de l’impacte de l’economia catalana a l’exterior, la responsabilitat de les seves finances, deutes generats i d’altres efectes.

Per altra banda, la cooperació pot representar un canal d’internacionalització per a un nou sistema financer i una economia diferents, centrats en el desenvolupament de serveis i productes amb una dimensió humana i sostenible, enfocats en el bé comú i a facilitar la posada en marxa del conjunt de drets econòmics, socials i culturals a nivell global. Sense perdre la seva essència, el suport d’entitats, moviments socials i de la resta d’agents de la cooperació pot esdevenir un factor important perquè les finances ètiques assoleixin massa crítica i generin l’impacte que persegueix a l’economia de tot el món.

L’objectiu de la jornada és explorar les experiències que a l’actualitat s’estan desenvolupant, tot connectant cooperació, finances ètiques i economia social i solidària, i posar en contacte els agents que hi tenen interès en aprofundir aquesta col·laboració. Vèncer, també, els estereotips i prejudicis contraris als instruments de cooperació financera, així com estendre aquest model econòmic a la massa social propera a la solidaritat. En resum, contribuir a estrènyer una aliança estratègica entre ambdós sectors.

Programa

Inscripcions

Inscripció gratuïta fins a completar aforament